Τρίτη, Μαρτίου 07, 2017

Γιατι τα μαντζούνια πείθουν τόσο πολύ;



Σήμερα ανοίγοντας το τηλέφωνο σε ειδησεογραφική σελίδα, έπεσα πάνω στον τίτλο
« Ξεχάστε τον διαβήτη»

 Τρόμαξα, σκέφθηκα ότι βρέθηκε το φάρμακο για την εξάλειψη του διαβήτη και εγώ δεν πήρα χαμπάρι και ότι θα βρεθώ χωρίς δουλειά.


Ακολουθούσε εκτενέστατο κείμενο για κάποιο φυτό που μετά από έρευνες , βρέθηκε ότι αντιμετωπίζει οριστικά τον διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2. Είχε και κάτι  φωτοτυπίες που δεν διαβαζόντουσταν και είχαν το σήμα της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιτρείας.

Πήρα τηλέφωνο τον Πρόεδρο της Διαβητολογικής Εταιρείας και του το είπα, επισημαίνοντας ότι έπρεπε να επέμβουμε αμέσως.

Σκέφθηκα τον νέο που διαγνώσθηκε προ ημερών με διαβήτη τύπου 1  και μέσα στη σύγχυση και την απελπισία του διαβάζει αυτό το άρθρο.

Οι έχοντες διαβήτη από καιρό δεν κινδυνεύουν , έχουν μάθει να ακούνε για το ότι « βρέθηκε η θεραπεία» να ελπίζουν να απογοητεύονται και πια να μην  λαμβάνουν υπόψη τους παρόμοια δημοσιεύματα.

Όμως το θέμα δεν αφορά μόνο τον διαβήτη. Μια τεράστια οικονομική αγορά  είναι αυτή των συμπληρωμάτων διατροφής.

Δεν υπάρχουν κλινικές μελέτες που να επιβεβαιώνουν την ανάγκη λήψης μιας σωρείας βιταμινών ή τονοτικών σκευασμάτων, παρ’ολαυτά  δεν μπορείς να πείσεις τον κόσμο ότι είναι περιττό να τα παίρνουν σε ορισμένες δε περιπτώσεις μπορεί να είναι και επιβαρυντικό για το συκώτι ή τους νεφρούς.

Η βιταμίνη που φαίνεται ότι λείπει από τους περισσότερους Έλληνες, Ιταλούς Κυπριους είναι η βιταμίνη D, παρά το ότι έχουμε τόση ηλιοφάνεια , φαίνεται από επιδημιολογικές μελέτες ότι το πρόβλημα είναι γενετικό.

Βιταμίνη απαραίτητη για τον οργανισμό και την πρόληψη οστεοπόρωσης, σε έλλειψη ακόμα και στα παιδιά, λαμβάνεται πολύ λιγότερο από την C που όλοι πιστεύουν ότι θα τους προφυλάξει από την γρίππη.

Τα ράφια των φαρμακείων έχουν διπλασιασθεί σε μέγεθος προκειμένου να χωρέσουν όλα τα παράξενα και απίθανα συμπληρώματα που υπόσχονται ότι θα μας απαλλάξουν από το γήρας την κούραση την τριχόπτωση την κατάθλιψη.

Υπόσχονται « ενέργεια» , αρθρώσεις που θα είναι συνεχώς με λίπανση , ιστούς που δεν θα χάσουν ποτέ το κολλαγόνο κ.τ.λ

Η ανθρωπότητα δεν έχει ξεπεράσει τη «μαγική» σκέψη , αναζητάμε τον γκουρού με το βότανο που με « φυσικό τρόπο» θα αναστείλει την αναπόφευκτη φθορά.


3 σχόλια:

Unknown είπε...

Μακάρι κυρία Μπενρουμπή να βρισκόταν το φάρμακο για τον διαβήτη και να μένατε χωρίς δουλειά και όλοι εμείς που σας εκτιμούμε θα φροντίζαμε για τον μισθό σας! Προς το παρόν αρκεστείτε σε αυτόν του υπουργείου. Όσα λέτε είναι απλά της μόδας! Συμπληρώματα διατροφής, φυτά, μαντζούνια και βοτάνια που με ένα έχεις ξεμπερδέψει με όλες τις παθήσεις και επίσης γίνεσαι νέος, γερός και δυνατός. Μόνο την ανάσταση δεν έχουν επικαλεστεί ακόμα αλλά φαντάζομαι θα το ακούσουμε και αυτό! Η έλλειψη παιδείας και ο ρόλος των ΜΜΕ ως κερδοφόρες επιχειρήσεις με παντελή έλλειψη ιδεολογίας και δεοντολογίας οδηγεί σε αυτό. Να προσθέσω πως εκτός από τα σκευάσματα και άλλες μέθοδοι υπόσχονται απαλλαγή από τον διαβήτη ή έστω ρύθμιση, όπως γιόγκα, διαλογισμός, ρέικι κλπ...Μόδα είναι, θα περάσει (ελπίζω!) ...μέχρι να βρεθεί κάτι άλλο

Unknown είπε...

Αυτό που ανέκαθεν γοήτευε τους ανθρώπους ήταν το ψέμα. Το υιοθετούν και το αποδέχονται ως αληθινό. Τόσο απλά. Ναι ! θέλω κι εγώ να διαβάσω για το τέλος του διαβήτη κι ας είναι πρωταπριλιά. Με γοητεύει. Όπως και ο τζόγος. Ενώ ξέρω τον νόμο των πιθανοτήτων, ποντάρω όλα τα λεφτά μου στο 1%. Πάω για το ακατόρθωτο. Ο εξαθλιωμένος μποξέρ , που είναι στα σκοινιά, στο τέλος νικάει με knockout ! Οι ταινίες με θέμα τον υπεράνθρωπο , πουλάνε εκατομμύρια για πλάκα. Όσο πιο χοντρό το ψέμα , τόσο πιο πιστευτό. Με ένα νόμο, με ένα άρθρο λέμε… Αμ, ο άλλος που τους παροτρύνει να υπογράψουν εντολή-εξουσιοδότηση και στέλνει εξώδικα σε τράπεζες & ΔΟΥ…

Target group υπάρχει , είναι μεγάλο και ενσυνείδητα πολλές φορές ακολουθεί…
Κι εδώ βλέπω το blog να προσπαθεί να εναντιωθεί σε Global S.A….. Come on

Υ.Γ. : Link για το άρθρο « Ξεχάστε τον διαβήτη » έχουμε ;;;

Unknown είπε...

Παρόλο που βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από κάθε μέσο για την ανάγκη χρήσης τέτοιων συμπληρωμάτων, το μόνο που έχει επιτευχθεί από πλευράς των δημοσίων αρχών είναι η επισήμανση ότι "τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή" και άλλα τέτοια.
Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που η παραπλάνηση του καταναλωτή είναι έξω από κάθε λογική και εκεί θα έπρεπε να επέμβουν οι ενώσεις των γιατρών.