Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2017

Νέα εποχή!

Αποφάσισα να ξαναζωντανέψω αυτό το blog με σκοπό να υπάρξει ένας χώρος επικοινωνίας , πληροφόρησης και ανταλλαγής εμπειριών σχετικά με τον διαβήτη.

Αφορμή στάθηκε αφενός το αίτημα  πολλών νέων με διαβήτη που θα ήθελαν να μπορούμε να επικοινωνούμε συχνότερα , αφετέρου η δική μου αναζήτηση ενός χώρου ενημέρωσης και υποστήριξης  σε  αυτούς που τώρα παρουσιάστηκε ο  διαβήτης.

Η επικοινωνία αυτή θα γίνεται με σχολιασμό  δικών  μου αναρτήσεων  που θα έχουν  ενημερωτικό περιεχόμενο .

Εκτός από τον σχολιασμό θα μπορείτε  να  θέτετε  ερωτήματα που αφορούν την καθημερινή διαχείριση του διαβήτη.

Η ιατρική δεν μπορεί να ασκείται μέσω ενός blog, ως εκ τούτου δεν μπορεί να δίνονται απαντήσεις σε ερωτήματα του τύπου « εχω ζάχαρο 200μγ-  τι πρέπει να πάρω για να κατέβει».

Το internet δίνει τη δυνατότητα να σχολιάσετε είτε επώνυμα  είτε με ψευδώνυμο ή και ανώνυμα.

Αρα, λοιπόν, « Ανοίξαμε και σας περιμένουμε ».


11 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Ευχαριστούμε για την επάνοδο! Καλή δυναμη και καλή συνέχεια!

Unknown είπε...

Καλοτάξιδο το blog! Είναι σημαντική για μένα η μεταξύ μας επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων και σχολίων καθώς θεωρώ πως λείπει σε πολλούς η σωστή ενημέρωση (πχ. έχω ακούσει από γονέα διαβητικού παιδιού να μου λέει πως σε υπογλυκαιμία περιμένει να το αντιμετωπίσει ο οργανισμός από μόνος του και από διαβητικό να μου λέει πως έχει μονίμως τα στυλό ινσουλίνης που χρησιμοποιεί στο ψυγείο!). Ευχαριστούμε για την ευκαιρία

lia είπε...

Η επάνοδος πάντα σηματοδοτεί αγάπη. Ευτυχώς γιατί ετσι δίνεται και σε μας τους νέους συνοδοιπόρους να περπατήσουμε μαζί σας!! Καλή συνέχεια!

Marianna είπε...

Υπογλυκαιμία! τι τεράστιο θέμα. θα γίνει σύντομα εκτενέστατη αναφορά σε αυτό, είναι απίθανο το τι μπορεί ναακούσεις από ανθρώπους που έχουν πάνω από10 χρόνια διαβήτη, ως προςτο πως χειρίζονται τις υπογλυκαιμίες τους.

Unknown είπε...

New age !
Season 2017
Episode 1
Well done Marianna,

We are all back in business !
Always unconventional.

Συνεχίζοντας τον ακήρυχτο πόλεμο στο διαβήτη, πάντα με αγάπη για τον άνθρωπο !

Καθαρά Δευτέρα σήμερα,χωρίς επαρκή άνεμο, αντί να μαζεύω την καλούμπα, έτρεχα να μαζέψω τα 200άρια. Ενώ στην πρόβλεψη για τη λαγάνα, τις τηγανιτές πατάτες, τα καλαμαράκια, τους γίγαντες κ.ο.κ. έπεσα μέσα...
(Στο 2ωρο ήμουν 130 με 6 μονάδες rapid) μετά ανα 1 ωρα (x3)έσκαγα 4μον rapid παρακαλετά για να κατέβει...(σύνολο 12) Τζίφος . Απο τις 16:00 μέχρι 20:00 γέλαγε μαζί μου το μετρητάκι. Μετά έψαχνα για μερέντες... Ετσι γιόρτασα και φέτος παραδοσιακά τη μέρα, φερόμενος ως μη διαβητικός στο γιορτινό τραπέζι.
Δε επιζητώ συμβουλές, απλά θέλω να έρθει η καθαρά Τρίτη για τα buisiness as usual.

Καλή δύναμη σε όλους,
πάμε γερά, non stop...

Ringo106R

xaris είπε...

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία!
Θα είμαστε παρόντες στην προσπάθεια αυτή και σε όποια άλλη γίνει.

Unknown είπε...

Καλή αρχή και καλή συνέχεια!
Προσωπικά, το μεγαλύτερο θέμα που αντιμετωπίζω με τον 24χρονο διαβήτη μου είναι το ψυχολογικό. Κατά την γνώμη μου έχει μεγάλη σημασία η υποστήριξη απο ειδικό όταν σου πρωτοεμφανίζεται ως παιδάκι. Στην εποχή μου δεν υπήρχε βεβαίως τίποτα τέτοιο. Ξαφνικά έπεσα πάνω σε μαύρο τοίχο και δίπλα μου είχα ένα περίγυρο φοβισμένο και αδαή. Κάποια στιγμή ελπίζω να ανοίξουν τα ζητήματα γύρω απο την ψυχολογία του διαβήτη.

Unknown είπε...

Πολύ τυχεροί οι ασθενείς, αλλά και οι συνεργάτες και βεβαίως οι οικείοι, διότι αυτή η πρωτοβουλία αντικατοπτρίζει γνώση, αγάπη και δοτικότητα, ένα σπάνιο συνδυασμό. Λίγοι έχουν αυτόν τον πλούτο, που προϋποθέτει και την εγγενή διάθεση να μοιραστούν τις γνώσεις και εμπειρίες τους. Ακόμη πιο σπουδαία γίνεται αυτή η πρωτοβουλία καθώς έρχεται να καλύψει μία υπαρκτή και μείζονα ανάγκη των διαβητικών ασθενών. Καλή επάνοδο και καλή συνέχεια!

Μαρία είπε...

Ναι σίγουρα αυτά τα θέματα θα ανοίξουν. Το χρειαζόμαστε ολοι

Marianna είπε...

Ελένη ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. για μένα η επικοινωνία με τους ασθενείς μου είναι ανάγκη, είναι αυτό που νοηματοδοτεί την δουλειά που κάνω. Ελπίζω μέσα από αυτό το blog να εκφραστούν αυτοί που δεν το κάνουν γιατι δεν τους δίνεται η ευκαιρία ή γιατι δεν πιστεύουν οτι το πρόβλημα τους θα τύχει μιας αξιοπρεπούς αντιμετώπισης. Η ανωνυμία σε αυτή την επικοινωνία μπορεί να ενθαρύνει το "άνοιγμα".
Περιμένω να μάθω πολλά μέσα από τον διάλογο των συμμετεχόντων.

Unknown είπε...

Ασφαλώς ενεργοποιώντας το blog παροτρύνετε την έκφραση και των πιο διστακτικών ασθενών. Πιστεύω και εύχομαι ότι αυτή η προσπάθεια θα καρποφορήσει, σε όφελος όλων μας. Καλό ξεκίνημα!